Kako se udebljati kvalitetno?

Postoje dvije vrste ljudi, oni koji žele smršaviti, i oni koji se žele udebljati. Obe od ove dvije stvari su veoma teške i zahtijevaju prilagođenu prehranu i rad na tijelu, kako bi se kile pravilno raspoređivale. Vjerojatno ste mnogo puta čuli kako netko priča da se jednostavno ne može udebljati, koliko god da jede, no to nije istina.

Ljudi smatraju da jedu velike količine hrane, no budući da ne prate prehranu i unos kalorija u tijelo zapravo žive u zabludi. Tijekom procesa debljanja u tijelo je potrebno unositi više od onoga što se troši na dnevnoj bazi, a za to je potrebno složiti plan prehrane. Kroz ovaj tekst ćemo Vam objasniti kako se udebljati i na što trebate paziti kod unosa hrane.

Nemojte trošiti energiju

Kako bi Vam tijelo trošilo što manje kalorija, nemojte se baviti fizičkom aktivnosti. Trčanje, često bavljenje sportom i aktivan život usporit će Vam proces debljanja i morat ćete unositi još više hrane.

Kako se udebljati
Kako se udebljati? Jedite zdrave obroke.

Stoga, ako se pitate kako se udebljati, ovo je jedan od odgovora na pitanje. Da bi se kvalitetno debljali morate poštivati i još neke savjete koje donosimo u nastavku.

Koristite šejkove i smoothije

Dodaci prehrani (proteini, minerali, …) odlična su pomagala za dobivanje mišićne mase, a mogu se konzumirati jednostavno između obroka. Sve što trebate je unaprijed pripremiti smoothije i možete ga popiti gdje god se nalazili.

Video: Smoothie za doručak

Možete kupiti proteine u prahu i njih pomiješati s vodom i popiti ili sami složiti šejk od nekih namirnica.

Proteini debljaju

Ugljikohidrati, proteini i masti glavne su tri hranjive tvari gotovo svakog jela. Proteini ili bjelančevine posebno su važne kod odgovora na pitanje kako se udebljati, jer su one osnovni graditelj mišićne mase. U tijelo morate unositi namirnice koje su bogate proteinima, a to su jaja, ribe, piletina ili neko drugo meso, mliječni proizvodi … Prilikom konzumiranja obratite pozornost da u tijelo unosite što manje masti, koje će Vas debljati, no nekvalitetno.

Spavanje će Vam pomoći kod debljanja

Tijelo je stroj kojem je za pravilan rad potrebno pravilno održavanje. Osim prehrane i aktivnosti koje će Vam pomoći kod debljanja, veoma je važan i kvalitetan odmor. Na pitanje kako se udebljati dali smo Vam nekoliko ključnih odgovora, koji će Vam ako ih krenete poštivati pomoći da dobijete kvalitetnu mišićnu masu. Osim svega ovoga, trening s utezima će Vam oblikovati nove kile u mišiće i pobrinuti se da dobijete samo tamo gdje Vam je potrebno, a ne u trbuhu.

Članci u istoj kategoriji: