Automoto

Autoelektrika se konstantno razvija

Autoelektrika je sve traženija među vozačima automobila

Današnji automobili spadaju u sam vrh autoindustrije. Ta industrija se vrlo brzo razvija iz godine u godinu i modeli automobila su sve napredniji, što je itekako vidljivo po brojnim čimbenicima, od vanjskog izgleda pa sve do nevjerojatnih performansi o kojima do prije nekoliko godina nismo niti sanjali. Brojne nove uređaje koji se ugrađuju u auto pokreće neka vrsta električne energije, ali kad dođe do kvara jednog od tih uređaja, nastaje problem.

Srećom, autoelektrika ovdje pomaže i uz pomoć autoelektričara ćete uspješno riješiti kvarove koji se tiču raznih uređaja koji se napajaju električnom energijom.

Continue reading…
Automobilski nosači za skije

Nosači za skije za sve ljubitelje zimskih sportova

Ukoliko ste ljubitelj zimskih sportova poput skijanja ili pak tek razmišljate o tome da to postanete, sigurno znate da je za siguran i lak prijenos skija potrebno posjedovati nosače za skije. Naime, oni su obvezan dio automobilske opreme koji vam omogućava prijevoz skija s jednog mjesta na drugo pritom ne zauzimajući prostor u automobilu i osiguravajući siguran prijenos. 

Danas na tržištu postoji velik izbor, a da biste lakše odabrali, dobro je informirati se o tome koje sve parametre željeni modeli moraju zadovoljiti.

Continue reading…

Auto stakla su podložna raznim oštećenjima

Vozite li se često automobilom po cestama koje znaju biti prekrivene kamenčićima i sličnim stvarima, vrlo vjerojatno ste se već susreli s problem oštećenog auto stakla. Kada se vozite iza nekog drugog auta, često zbog naleta vjetra se ti kamenčići mogu podignuti i oštetiti vaše vjetrobransko staklo. Najčešće je riječ o sitnim udubinama koje onda trebate sanirati.

Postoje razne tvrtke koje sa bave saniranjem takvih šteta, no u slučaju velikih udubina, bit će potrebna zamjena cijelog auto stakla. Danas ih možete pronaći u brojnim trgovinama s autoopremom, samo nakon toga morate potražiti automehaničara koji vam ih može promijeniti.

Continue reading…
Džač za mobitel za auto

Držač za mobitel je praktičan i siguran odabir za auto

Vožnja automobilom zahtijeva brze reflekse i pažnju vozača. Korištenje mobitela umanjuje razinu sigurnosti tijekom vožnje i ostavlja mnogo manje prostora za reakciju vozača. Kako bi povećali sigurnost tijekom vožnje, a istovremeno omogućili korištenje mobitela koji sadrži mnoge korisne aplikacije poput GPS-a potrebno je nabaviti držač za mobitel za auto.

Ovaj jednostavan dodatak za auto pomoći će vam da ostanete u toku s informacijama koje su vam potrebne za vrijeme vožnje, a da pritom ne gubite pozornost na ono što se događa na cesti. Budući da je upotreba pametnog telefona u automobilu načelno zabranjena vrijeme je da nabavite praktični držač mobilnih telefona.

Continue reading…
Dodavanje Liqui Moly motorna ulja

Njemačka kvaliteta ulja i maziva za automobile

Tvrtka Liqui Moly je jedan od vodećih njemačkih proizvođača motornih ulja, aditiva, maziva i proizvoda autokozmetike. Tvrtka je osnovana davne 1957.g. u gradu Ulmu. Od početka je proizvodila kvalitetne proizvode te je zbog toga postala poznata širom svijeta. 

Osim samih proizvoda, tvrtka se često reklamira i kroz razna sportska natjecanja. Bili su sponzori nekim vozačima utrka, no najzapaženije sponzorstvo ostvareno je s Formulom 1, gdje je Liqui Moly postao glavni sponzor do kraja sezone 2022. Riječ je o iznimno gledanom natjecanju koje će im zasigurno donijeti puno novih kupaca.

Continue reading…
Svječice za auto nalaze se u motornom prostoru neposredno ispod motora

Svječice za auto su iskra koja pokreće vaše vozilo

Svječice za auto vrlo su važan element svakog automobila i neophodne su njegovom dobrom funkcioniranju. Njihova glavna zadaća je pokretanje motora i održavanje njegove radne funkcije tijekom vožnje, ma koliko ona duga bila. Svječice funkcioniraju na jednostavnom principu stvaranje iskre između elektroda koje na taj način pale smjesu u cilindru koja će osloboditi veliki stupanj energije i tako pokrenuti vaše vozilo i održati ga u stanju kretanja.

Ispravnost svječica je bitan faktor pokretanja auta jer njihova neispravnost dovodi ili do nemogućnosti pokretanja auta ili do otežanog pokretanja koje će uzrokovati lošiju vožnju, potrošnju velike količine goriva i slično.

Continue reading…
Automobilska pumpa za servo

Lakoća okretanja volana uz pumpe za servo

Nešto stariji vozači, koji su nekada vozili aute starije generacije, zasigurno se sjećaju iskustva vožnje kada nisu postojali tzv. servo volani. Tada je za okretanja volana bilo potrebno dosta snage jer se nisu tako lako dali okretati. Uvođenjem pumpi za servo u automobile, to se drastično promijenilo i danas se volani mogu okretati gotovo jednim prstom. 

Mlađi vozači danas tako uživaju u vožnji, a nisu niti svjesni koliko je to nekada ranije bilo problematično.

Continue reading…
Moto oprema - motorističke kacige

Nužna oprema za svakog ljubitelja motocikala

Ukoliko ste motociklist, prije nego krenete u avanture sa svojim ljubimcem na dva kotača, vrlo je važno zaštititi se i kupiti kvalitetnu moto opremu poput motorističke odjeće, kacige, rukavica, pojasa za bubrege i slično. 

Jedino prava i kvalitetna moto oprema može vam spasiti život jer vas štiti pri padovima i sprječavaja moguće kobne ozljede. Većina moto opreme ima ušivenu dodatnu zaštitu na laktovima, koljenima, kralježnici i ostalim najranjivijim dijelovima tijela.

Continue reading…
Najbolji lanci za snijeg

Lanci za snijeg su obavezna zimska oprema u automobilu

Vremenske nepogode znatno otežavaju promet na cesti, a snijeg je jedna od najopasnijih. Mnogi ljudi se precijene i pomisle da mogu voziti po snijegu, no opasnost od klizanja je velika. Ako nemate dobre zimske gume ili je prevelika količina snijega na cesti, tada su auto lanci za snijeg obavezna dodatna oprema. 

Zahvaljujući kompaktnim pakiranjima neće zauzeti mjesta u prtljažniku, te ih je najbolje uvijek imati u automobilu. Kroz današnji tekst upoznati ćemo vas sa zimskim uvjetima i automobilskim lancima te gdje ih možete kupiti po dobroj cijeni.

Continue reading…
Gumi tepisi za auto se veoma lako održavaju

Gumi tepisi za auto su najbolja podna zaštita

Suvremeni život utjecao je na ljude na način da je svakodnevica bez automobila nezamisliva. Ali imati automobil ne znači samo voziti ga, već i održavati izvana i iznutra. Upravo su gumi tepisi za auto proizvod koji će vam olakšati tu svakodnevicu i pomoći održati vaš auto čistim.

Iako na tržištu postoji jako velik broj auto tepiha, raznolikog dizajna i načinjenih od različitih materijala, najprodavaniji autotepisi su oni izrađeni od gume. Svaki auto tepih ima svoje dobre strane, ali ono što je vlasnicima vozila najčešće najbitnije je da se lako čiste i održavaju, a u tome prvo mjesto drže upravo gumeni tepisi za auto.

Continue reading…