Automoto

H7 žarulje za auto

H7 žarulje za auto imaju brojne prednosti

U automobilskom svijetu, sigurnost i učinkovitost su dvije stvari koje se traže od brojnih komponenti od kojih su vozila napravljena. Jedan od ključnih faktora koji doprinosi tome odnosi se na osvjetljenje vozila. Nekada su se najviše koristile halogene žarulje zbog toga što su bile jeftine za proizvodnju, a pružale su dovoljno osvjetljenja. Danas se situacija mijenja i sve su traženije LED žarulje jer nude neusporedivo bolju razinu osvjetljenja u odnosu na halogene. Postoje razne vrste, a H7 žarulje za auto postale su vrlo popularan izbor među vozačima zbog svojih brojnih prednosti. 

Continue reading…
Lanci za snijeg

Prednosti korištenja lanaca za snijeg na autu

Zima i zimski uvjeti na cesti donose sa sobom mnoge izazove za vozače. Kako bi se osigurala sigurnost i pouzdanost tijekom zimskih mjeseci, sve više vozača okreće se upotrebi lanaca za snijeg na svojim vozilima. 

Ovi jednostavni, ali efikasni dodaci mogu značajno poboljšati trakciju i upravljivost vozila u teškim zimskim uvjetima. Mnogi vozači misle da su oni rezervirani samo za ceste na kojima ima jako puno snijega i leda, ali to ne mora biti tako. Uz njihovo korištenje bit ćete sigurniji općenito na cesti tijekom zimskih uvjeta.

Continue reading…
Automobilska krovna kutija

Automobilska krovna kutija za bezbrižno putovanje

Svi, ili većina nas, barem su se jednom našli u situaciji kada su se spremali na put, ali imali previše prtljage, a premalo prostora u prtljažniku. Naravno, ako putujete sami ili samo s jednim suputnikom, možete iskoristiti stražnja sjedala za dodatni prostor, no to nije opcija kada je riječ o putovanju s više osoba. 

U takvim situacijama, izuzetno je korisno posjedovati automobilsku krovnu kutiju. Ona se može sigurno postaviti na bilo koje vozilo te omogućuje jednostavan prijevoz prtljage koja vam ne stane u prtljažnik.

Continue reading…
pumpa benzina za auto

Za uspješan dovod goriva do motora auta

Pumpa benzina za auto je glavna komponenta u vozilu koja omogućuje opskrbu motora gorivom. Ona je odgovorna za izvlačenje goriva iz spremnika i prijenos do motora vozila. Iako se možda čini kao beznačajna komponenta, u slučaju njezinog kvara, vjerojatno nećete daleko stići.

Srećom, u trgovinama s autodijelovima možete pronaći novu ili rezervnu te nakon što vam je automehaničar zamijeni, moći ćete normalno nastaviti dalje.

Continue reading…
Korito prtljažnika automobila

Korito prtljažnika automobila kao investicija u zaštitu

Prtljažnik je mjesto u automobilu koje koristimo za prijevoz predmeta koji bi mogli oštetiti sjedala ili interijer vozila. Bez obzira jeste li trgovac koji često prevozi veliku količinu robe, roditelj koji prevozi dječje igračke ili vlasnik kućnih ljubimaca, prtljažnik se često napuni raznim predmetima. Međutim, neprestano ubacivanje i izbacivanje tereta može lako oštetiti tepihe i obloge prtljažnika. 

Zamjena oštećenih dijelova može biti skupa, a ako se ne poprave, poderane tkanine će negativno utjecati na izgled automobila i smanjiti njegovu vrijednost. Upravo tu ulogu ima korito prtljažnika automobila. Osmišljeno je kako bi spriječilo ove probleme.

Continue reading…
Auto tepisi

Auto tepisi imaju nisku cijenu za zaštitu vozila

U današnje vrijeme ljudi provode sve više vremena u automobilima, bilo da se radi o svakodnevnim putovanjima na posao ili dužim vožnjama. Kako bismo pružili adekvatnu zaštitu našem automobilu, koristimo različite dodatke. Korito za prtljažnik štiti naše stvari i prtljažnik, navlake za sjedala čuvaju sjedala, a auto tepisi štite podove. 

Oni mogu biti izrađeni od različitih materijala, ali se uglavnom dijele na dvije vrste: gumeni i tekstilni. Gumeni su jednostavniji za održavanje i prilagođavaju se različitim uvjetima, dok tekstilni pružaju estetski dojam, ali zahtijevaju više pažnje prilikom čišćenja. Važno je odabrati kvalitetne auto tepihe koji odgovaraju vašem automobilu i ne ometaju vožnju.

Continue reading…
egr ventili za auto

EGR ventili za zaštitu okoliša od ispušnih plinova

EGR ventili su danas važni dijelovi automobila, odnosno njegovog ispušnog sustava. Naziv EGR je kratica od Exhaust Gas Recirculation, što znači da oni recirkuliraju dio ispušnih plinova u cilindar za sagorijevanje, smanjujući time emisiju štetnih plinova u okoliš. 

Iako su oni korisni za to smanjenje emisija štetnih plinova, s vremenom može doći do problema s njima, a to će se manifestirati kroz razne probleme koji mogu utjecati na performanse vašeg vozila. 

Continue reading…
Autoelektrika se konstantno razvija

Autoelektrika je sve traženija među vozačima automobila

Današnji automobili spadaju u sam vrh autoindustrije. Ta industrija se vrlo brzo razvija iz godine u godinu i modeli automobila su sve napredniji, što je itekako vidljivo po brojnim čimbenicima, od vanjskog izgleda pa sve do nevjerojatnih performansi o kojima do prije nekoliko godina nismo niti sanjali. Brojne nove uređaje koji se ugrađuju u auto pokreće neka vrsta električne energije, ali kad dođe do kvara jednog od tih uređaja, nastaje problem.

Srećom, autoelektrika ovdje pomaže i uz pomoć autoelektričara ćete uspješno riješiti kvarove koji se tiču raznih uređaja koji se napajaju električnom energijom.

Continue reading…