Carnet domene za domaće posjetitelje

Internetski prostor prepun je različitih domena. A one se razlikuju po nazivu i po ekstenziji. Oni su međusobno odvojeni točkom. Primjerice, mojatvrtka.com sastoji se ond naziva “mojtvrtka” i od ekstenzije com. A upravo prema ekstenziji se ponekad može brzo prepoznati je li riječ o nekoj domaćoj ili stranoj web stranici.

U prethodnom slučaju, prema com ekstenziji je to teško dokučiti. No, da ste naišli na mojatvrtka.hr, tada biste već mogli zaključiti da je velika vjerojatnos da je riječ o domaćoj web stranici. A upravo taj naziv hr imaju Carnet domene, odnosno hrvatske nacionalne domene.

Carnet domene uglavnom upućuju na domaće web stranice

Iako se iza naziva neke Carnet domene u većini slučajeva skriva neka domaća web stranica, to ipak ne mora biti tako. Naime, s tom domenom možete povezati bilo kakve web stranice, na domaćem i stranom jeziku. No, ako ciljate na posjetitelje iz Hrvatske, onda je korištenje Carnet domene za vaše web stranice odličan potez. Posjetitelji će tako i prije nego li kliknu na oglas za vašu web stranicu pretpostavljati da će naići na domaću web stranicu.

Naziv Carnet domene

Uz hr ekstenziju, odnosno Carnet domenu, vrlo je važan i sami naziv. Ako će i on zaintrigirati korisnika za posjet vašim web stranicama, onda ste napravili dobar posao. No, situacija je ovdje nešto teža, odnosno nije lako doći do željenog naziva Carnet domene jer se netko prije vas sjetio istog. A ne mogu postojati dvije potpuno iste domene, koje imaju isti naziv i istu ekstenziju. Tako da ćete se u određenim slučajevima morati odlučiti i žrtvovati dobrar naziv ili hr esktenziju. 

Jednostavno do hrvatske nacionalne domene

Hrvatske nacionalne domene dostupne su u dvije varijante:

  • Naplatna 
  • Besplatna

Obje je moguće relativno jednostavno registrirati, osim što je kod besplatne varijante potrebno zadovoljiti određene kriterije i pridržavati se nekoliko pravila pri registraciji. Također, limitirani ste na jednu besplatnu Carnet domenu po korisniku.

Ako ne želite neka posebna ograničenja, ako želite registrirati i više od jedne Carnet domene, onda je naplatna verzija idealna za vas. Registracija je vrlo jednostavna i zapravo je gotovo identična registraciji bilo koje druge globalne domene, primjerice one s com ekstenzijom. Stoga, izaberite zanimljiv naziv, odaberite hr ekstenziju i na najbolji mogući način se predstavite posjetiteljima iz Hrvatske. 

Članci u istoj kategoriji: