Lepota, zdravlje i moda

Sweatshirts sa natpisima

Sweatshirts kao vrlo popularan komad odjeće

U posljednjih nekoliko godina moda i pogled na modu uvelike se promijenio pa su tako sweatshirts majice odjednom postale vrlo popularne. Naime, to su u prošlosti bile vrlo popularan odjevni predmet svih onih koji su se voljeli odijevati moderno, ali opušteno i neobavezno. No, danas su sweatshirts majice postale dijelom ponude i visoke mode pa ih danas možemo nerijetko vidjeti i na modnim pistama tijekom tjedana mode koji se održavaju u svijetu. 

Danas se tako kombiniraju s najrazličitijim odjevnim komadima te više nisu sinonim za uličnu i opuštenu modu, već su izraz kreativnosti i sportske elegancije.

Continue reading…
Ženske majice u ružičastoj boji

Ženske majice u svakom ženskom ormaru

Kada se govori o ženskom odijevanju tada, osim male crne haljinice, temelj svakog dobro planiranog ormara svakako čine i dobre traperice i kvalitetne ženske majice. Naime, tako iz dana u dan možete kreirati originalne odjevne kombinacije koje će sve ostaviti bez teksta. 

Ženske majice trebalo bi birati na način da prvenstveno budu udobne, a onda i u skladu s aktualnim modnim trendovima kako biste pokazali da pratite modu i bili u trendu. Osim toga, one su temelj svake modne kombinacije te istu svojim izgledom mogu podignuti, ali i smiriti ukoliko su ostali odjevni komadi nešto vibrantnijih boja i ekstravagantnijih krojeva.

Continue reading…
Espadrile za ljeto

Sedam stoljeća postojanja espadrila

Espadrile se smatraju jednim od najstarijih komada obuće. Neka arheološka istraživanja pokazuju kako postoje od 14. stoljeća, dok drugi smatraju kako je njihova prošlost još i dulja. Zemlja podrijetla im je Španjolska, a ime duguju vrsti mediteranske trave koja služi za izradu konopa koji se nalazi na njihovom potplatu. 

S obzirom da je Španjolska vrlo topla zemlja, ne čudi da upravo iz nje potiče ova vrsta lagane, prozračne i udobne ženske obuće.

Continue reading…
Prehranski dodaci - vitamini

Vitamini kao nadopuna aktivnih sastojaka

Vitamini čine osnovu dodataka aktivnih tvari koje se inače dobivaju iz hrane, a koji su biljnog ili životinjskog podrijetla. U posljednjih nekoliko godina ova znanost se jako razvila te se sve intenzivnije istražuje djelovanje takvih pripravaka na ljudsko tijelo i organizam. 

U tom smislu sve veći broj ljudi počeo je svakodnevno preventivno ili zdravstveno inducirano uzimati njih i različite prehranske dodatke kako bi u svom tijelu osigurali balans hranjivih tvari.

Continue reading…
Makeup Revolution kozmetika

Makeup Revolution je sve što je ženi potrebno

Makeup Revolution je jedan od najpoznatijih makeup brandova na tržištu koji u svom asortimanu nudi sve ono što je potrebno svakoj ženi za svakodnevni ili pak večernji makeup look. 

On je karakterističan po svojim kvalitetnim i pristupačnim proizvodima koji omogućuju besprijekoran izgled. Ova kozmetička tvrtka osnovana je 2004. godine u Londonu, a vrlo brzo je postala broj jedan u makeup industriji i izbor brojnih žena diljem svijeta. Osim kvalitetom svojih proizvoda, Makeup Revolution osvaja i dizajnom svojih pakiranja.

Continue reading…
Kupujete cipele online

Za početak odredite svoj točan broj cipele

S obzirom da tijekom kupovine cipela online nemate mogućnost isprobavanja cipela, vrlo je važno znati svoj točan broj cipela. Također, kalupi su vro različiti stoga je važno prije naručivanja cipela online uzeti točne mjere stopala, kako biste bili sigurni da će vam novi par cipela biti idealan. 

Mjerenje se radi tako da prazan papir stavite na pod, a potom na njega bosu nogu. Ukoliko ćete cipele nositi s čarapama, onda ih obujte tijekom mjerenja. Zatim, pažljivo položite olovku na papir i označite vrh nožnih prstiju i pete. Potom uzmite ravnalo i povucite ravnu liniju te ju izmjerite. Dobivena dužina je dužina vašeg stopala. Ukoliko je dužina između dva broja, uvijek zaokružite na veći broj.

Continue reading…
Spirulina sadrži i pigmente kao što su klorofil, ...

Spirulina se koristiti od davnina

Danas je napredak medicine itekako vidljiv. Kada dođe do neke bolesti, one se lakše dijagnosticiraju, a ujedno postoji i veliki izbor lijekova koji bi trebali pomoći na putu prema ozdravljenju. Neke bolesti su tako u današnje vrijeme potpuno nestale, što je jedna od prednosti koju nam je omogućio napredak tehnologije u medicini.

No, priroda nam još uvijek može pružiti razne zanimljive preparate koji se mogu koristiti za liječenje raznih bolesti. Jedna od takvih je i spirulina, koja nije toliko naveliko poznata, ali pogledamo li malo kroz povijest, vidjet ćemo da je mnogi već odavno koriste.

Continue reading…
Prepoznajte simptom opstipacija kod djece

Opstipacija kod djece čest je problem

Opstipacija, odnosno zatvor, problem je koji iz niza različitih razloga može mučiti sve ljude, bez obzira na dob. Ipak, za razliku od odraslih, opstipacija kod djece može stvarati dodatne poteškoće, jer osim svih popratnih simptoma kod djece može uzrokovati i razne dodatne probleme poput bolova i grčeva, ali i izbjegavanja odlaženja na WC.

Zato je svakako dobro što ranije je prepoznati kako bi olakšali djeci ovaj problem i u konačnica ga uklonili.

Continue reading…
Natpisi na majicama

Natpisi na majicama u online trgovini

Majice su najpraktičniji komad odjeće i zato ih i muškarci i žene vole nositi! Udobne su, brzo i lako se održavaju te ih ima u izuzetno velikom broju boja i dizajna. Natpisi na majicama su također sve popularniji na tržištu, s obzirom na to da se radi o vrlo jeftinom proizvodu koji nam može odlično poslužiti u raznim situacijama!

Continue reading…
Minerali - smokve

Minerali koji život znače

Osim vitamina, minerali su još jedna skupina tvari koja je izrazito bitna za zdravlje našeg organizma i treba ju konzumirati kroz prehranu ili pak dodatke prehrani. S obzirom da minerale ne možemo stvoriti, njihov kontinuirani unos kroz prehranu veoma je važan kako bismo mogli živjeti zdravim životom.

Nažalost, mnogi tome ne pridaju puno pažnje na vrijeme, nego tek kada već dobiju neku dijagnozu koja se mogla prevenirati.

Continue reading…