Vanjska svjetla za ambijentalnu rasvjetu okućnice

Useljavate u novu kuću ili pak želite u potpunosti promijeniti izgled vaše okućnice? Tada su glavna stvar o kojoj morate razmišljati vanjska svjetla. Ona će omogućiti vama i posjetiteljima da po mraku možete vidjeti kuda hodate, a može omogućiti i ugodan ambient, ako su svjetla pravilno usmjerena. Postoji nekoliko različitih vrsta rasvjete, a kroz ovaj tekst uputit ćemo vas na načine kako da uredite vašu okućnicu i koja svjetla da koristite. 

LED vanjska rasvjeta

Najbolja i najisplativija su LED vanjska svjetla. Ona imaju znatno dulji vijek trajanja, bolje osvjetljavaju, na njihov vijek trajanja ne utječe paljenje i gašenje, te postoje razne varijante poput senzora ili solarnih panela koji će ih pogoniti. Ako razmišljate o tome kakvu rasvjetu koristiti, tada biste se sigurno trebali odlučiti za LED. Od kada je usavršena i došla na tržište, u svega nekoliko godina postala je najzastupljenija u rasvjeti novih objekata, automobilskoj industriji i mnogim drugim stvarima. To je dovoljna potvrda njene kvalitete i razlog više za odabir upravo LED tehnologije za rasvjetu.

Uređenje okućnice

Kod uređenja okućnice na umu morate imati nekoliko stvari:

  •  Prostor za hodanje mora biti odlično osvijetljen
  • Svjetlost ne smije smetati ljudima dok hodaju (biti usmjerena prema gore)
  • Rasvjeta vam može poslužiti da istaknete neke stvari

Naš savjet je da vanjska svjetla koja služe za osvjetljavanje prostora budu obavezno na senzor. Na taj način ćete uštedjeti novac, te rasvjeta neće nepotrebno gorjeti cijelu noć. Prilikom postavljanja rasvjete obavezno testirajte da li vam smeta prilikom hodanja i da li dobro osvjetljava prostor. Senzore obavezno postavite minimalno 1 metar iznad zemlje, kako ih ne bi svako malo aktivirali psi, mačke ili neke druge životinje. Ako imate garažu, reflektor sa senzorom ispred nje je također odlična pomoć za uparkiravanje automobila i prilaz prilikom dolaska kući u kasnim satima. Neka svjetla mogu poslužiti kao ambijentalna, tako da ih usmjerite prema drveću ili nekim skulpturama, te ih tako istaknete. To će dati još bolji dojam vašoj okućnici, te zasigurno neće proći nezamijećeno.

Gdje kupiti vanjska svjetla?

Postoje mnoge specijalizirane poslovnice za prodaju rasvjete, gdje možete kupiti vanjsku rasvjetu. Naš savjet je da se ipak odlučite na online kupnju, gdje možete pronaći jeftina vanjska svjetla odlične kvalitete. Trgovina Volino Svetila u ponudi ima razne vrste svjetla i iz širokog asortimana proizvoda zasigurno ćete pronaći ono što tražite. Prije kupnje i uređenja, detaljno isplanirajte raspored i što vam je sve potrebno da biste uredili okućnicu.

Pročitajte i sljedeći članak pod naslovomUredite vrt ili dvorište s kvalitetnom kosilicom“.

Članci u istoj kategoriji: