Iskoristite prirodnu sunčevu svjetlost za solarne lampe

Sretnici koji posjeduju kuću s vrtom ili velikom okućnicom uvijek se trude što ljepše urediti taj vanjski dio. Načina za uređivanje ima raznih. Od lijepo uređenog travnjaka, lijepih biljaka, raznih ukrasa i slično. No, kako biste sve to mogli još više istaknuti, potrebno je da imate dobro osvjetljenje. Za vanjske prostore postoje razne vanjske svjetiljke, kao što su LED reflektori. No, oni iako daju jako puno svjetlosti, nisu vrlo atraktivni izgledom.

Sve se više ljudi danas odlučuje za kupnju solarnih lampi koje mogu vrlo lijepo izgledati, a ujedno su puno praktičnije od raznih drugih rasvjetnih tijela.

Prednosti solarnih lampi

Solarne lampe kakve se danas mogu pronaći u raznim vrtovima imaju brojne prednosti u odnosu na neke klasične oblike vanjske rasvjete. A neke od prednosti su:

  • Korištenje sunčeve svjetlosti – solarne lampe se pune pomoću panela koji se nalazi na njima te tako osiguravaju dugi životni vijek
  • Dovoljne su za osvjetljavanje nekih manjih prostora, primjerice nekog puta do garaže i slično
  • Nisu osjetljive na vremenske uvjete pa mogu biti i na kiši, snijegu i sl.
  • Lako se postavljaju – postoje modeli koje jednostavno upiknete u tlo 
  • Dolaze u obliku raznih atraktivnih oblika

Modeli sa senzorom za pokret

Iako na tržištu postoje razni modeli, vrlo su zanimljive solarne lampe s ugrađenim senzorom za pokret. Takve solarne lampe se također konstatno pune, a aktivirat će se tak kada netko prođe područje koje pokriva njihov senzor. 

Vanjska solarna lampa sa senzorom
Vanjska solarna lampa sa senzorom za pokret

Mnogi ovo koriste kao odličan alat za borbu s lopovima. Jednostavno postavljeno nekoliko takvih solarnih lampi na strateškim mjestima će početi svijetliti tek ako netko prođe pokraj senzora. Imajte na umu da taj senzor mogu aktivirati i razne životinje, poput mačaka, pasa, a ponekad čak i sitnih životinja, kao što su pčele.

Također, nemojte zanemariti: Nekretnina u Kranjskoj Gori za potpuno uživanje

Veliki izbor u trgovinama s rasvjetnim tijelima

Solarne lampe danas možete kupiti u brojnim trgovinama koje prodaju rasvjetna tijela, no često ih možete pronaći i u raznim drugim trgovinama, poput velikih supermarketa i slično. Pripazite na jačinu svjetla kojeg daju jer one koje vrlo jako osvjetljavaju prostor neće biti dobre ako tražite neku slabiju, prigušenu rasvjetu.

Solarna vanjska LED svjetla nakon 1 godine

Također, ako su vam potrebna neka vanjska svjetla koja trebaju jako osvijetliti prostor, onda je možda bolja opcija da kupite reflektore ili neko slično rasvjetno tijelo. Oni će vam lakše osigurati toliko željenu količinu svjetlosti.

Članci u istoj kategoriji: