Svjetla za auto za učinkovito osvijetljavanje ceste

Tijekom vožnje auta po cesti i tijekom nepovoljnih vremenskih uvjeta, primjerice pri jakoj kiši ili snijegu, vrlo je važno imati dobro osvijetljenu cestu. A tu ne scenu stupaju svjetla za auto. Ona vam omogućuju da dobro vidite sve ispred sebe, ali postoje i ona koja se nalaze na stražnjem dijelu auta koja pomažu da vas drugi dobro vide.

Naime, za potpunu sigurnost u prometu, nije bitno da samo vi dobro vidite ispred sebe, već je vrlo važno i da ste uočljivi na cesti kako bi vas drugi vozači bolje vidjeli.

Prednja svjetla za auto

Mnogi će se složiti da su prednja svjetla za auto najvažnija, budući da nam ona osvijetljavaju put ispred vozila. Ona se dijela na:

  • Kratka 
  • Duga
Različita svjetla za auto
Auto ima svjetla za osvjetljavanje i signalizaciju montirane ili integrirane u prednju, stražnju, bočnu stranu i, u nekim slučajevima, na vrhu. Različita svjetla za auto imaju dvostruku funkciju osvjetljavanja ceste ispred vozača i čineći vozilo vidljivim drugima, s indikacijama za skretanje, usporavanje ili zaustavljanje.

Kratka svjetla za auto su ona koje se koriste pri vožnji u noćnim uvjetima i koja vam učinkovito osvjetljavaju cestu, a ujedno ne zasljepljuju druge vozače koji vam dolaze u susret. Duga automobilska svjetla su jačeg intenziteta, bolje osvjetljavaju cestu, ali ne smijete ih koristiti kada vam drugo vozilo dolazi u susret jer ćete tako zasljepiti vozača. Danas su vrlo popularna LED svjetla za auto zbog svojih brojnih prednosti.

Zašto odabrati LED svjetla za auto

Danas se kod novijih modela vozila uglavnom koriste LED svjetla za auto jer su pokazala brojne prednosti u odnosu na druge oblike. Između ostalog to su:

  • Bolji i veći snop svjetlosti
  • Duži vijek trajanja
Ovdje se nabavljaju svjetla i drugi razni dijelovi za auto

Samo te dvije glavne prednosti dovoljan su razlog da mnogi traže ovu vrstu rasvjete na svom vozilu.

Članci u istoj kategoriji: