Radne cipele obavezne su za posao

Ako radite neki fizički posao ili se krećete na mjestima gdje postoji opasnost da se nešto dogodi, postoji propisana radna odjeća i obuća koju morate nositi. Zakonom o zaštiti na radu jasno su definirani poslovi i mjesta na kojima je potrebno nositi radne cipele, hlače ili kacigu. To mogu biti poslovi povezani sa šumama, poslovi u skladištima ili na građevini. Postoji niz poslova koji zahtijevaju prikladnu odjeću, a cipele vas mogu spasiti od težih ozljeda. 

Radne cipele štite od ozljeda

Obuća za rad ističe se s čeličnom kapicom, koja će u slučaju pada tereta na noge zaštititi prste od gnječenja. Kapica je najčešće od čelika, no neke sportske radne cipele imaju i jednako funkcionalnu aluminijsku kapicu. Radne tenisice su cijele znatno lakše, no i razina zaštite koju pružaju je nerijetko nešto manja. Ako razmišljate o vlastitoj budućnosti i radite fizički posao na kojem postoji mogućnost ozljede na radu, tada biste uvijek trebali biti dobro zaštićeni. Iako mnogi ne vole i izbjegavaju radnu robu, nošenje kacige na poslu ili pak cipela, to je glavna zaštita koja vam može spasiti život.

Radne tenisice za lakši rad

U novije vrijeme na tržištu su se pojavile radne tenisice. Njihov dizajn podsjeća na tenisice za trčanje ili planinarenje, a uz to štite vaše noge od ozljeda. Glavne karakteristike su im što su lagane, a nogu štite od propisane količine tereta. Za razliku od radne cipele koja teži i više od jednog kilograma, radne tenisice su znatno lakše i nećete osjećati umor i bol u nogama nakon posla. Njihova cijena je nešto viša, no to opravdavaju boljim izgledom, većom udobnosti i kvalitetom izrade. Iako su prozračne, većina modela pruža i odličnu zaštitu od vode, te se ne morate bojati da će po kiši promočiti.

Kupite radne cipele na internetu

Prije je na internetu bila moguća isključivo kupovina nekih osnovnih stvari, no danas zbog sve više online prodavaonica može se kupiti sve. Habeco.hr internet shop u svojoj ponudi nudi jeftine radne cipele odlične kvalitete. U njihovoj ponudi mogu se naći i radne tenisice, koje će se pobrinuti da vaše noge ne osjećaju umor nakon nekoliko sati provedenih na poslu. Cipele iz njihove ponude su testirane, te se mogu koristiti na svim mjestima koja ih zakonski pripisuju.

Pročitajte i članak sa naslovom “Put polo majica iz svijeta sporta u svijet mode“.

Članci u istoj kategoriji: