Korisni regali za dnevni boravak

Uređenje dnevnog boravka veoma je bitna zadaća u uređenju doma. Dnevni boravak prostor je u domu u kojemu ćete provesti najviše slobodnog vremena tijekom dana. Stoga je važno da za prostor odaberete lijep i dugotrajan namještaj, koji će se uklapati u zadani stil. 

Zbog toga u mnogim domovima regali za dnevni boravak čine središnji dio prostora oko kojeg se onda postavlja sav preostali namještaj.

Prije kupnje namještaja napravite plan

Kada se kupuju regali za dnevni boravak, jako je lako upasti u zamku kupnje prije planiranja, koja može završiti odlično, ali najčešće rezultira lošim odabirom. Prije no što se zaputite u neki salon namještaja, razmislite o tome što zapravo želite od regala za dnevni boravak, koji su detalji koji su vam bitni, a bez kojih lako možete. 

Odredite si jedan ili najviše tri stila u kojima želite urediti dnevni boravak, napravite okvirnu paletu boja koja bi vam odgovarala, a provjerite i maksimalne dimenzije. Dobar savjet je da ostavite prostora za promjene i prilagodbe, s obzirom na ono što nađete u dućanima.

Razmislite o dinamici u prostoru pri uređenju doma

Dinamičan, prostran i prozračan prostor savršen je za dnevni boravak. S obzirom da je regal za dnevni boravak često najveći komad pokućstva u tom prostoru, jako je lako pogriješiti u odabiru te prostor vizualno pretrpati odabirom preglomaznog namještaja. 

Stoga razmislite o tome kako biste htjeli da regal izgleda, odnosno odgovara li vašem prostoru model u jednom ili više komada, želite li samo neprozirne ili pak i materijale poput stakla ili ogledala koji propuštaju ili odbijaju svijetlo. Svi ovi čimbenici mogu regal u dnevnom boravku učiniti vizualno manjim ili većim. I napomena. Možete izabrati i klizne regale kod kojih se klizne vodilice montiraju na pod.

Birajte dobru organizaciju prostoru

Regali za dnevni boravak trebali bi izgledati lijepo, ali bi prije svega trebali omogućavati dobru organizaciju prostora. Imate li odabir između lijepog i korisnog modela, uvijek se radije odlučite za onaj koristan, kojeg kasnije lako možete dodatno ukrasiti, prebojiti ili promijeniti po potrebama. 

Regal za dnevni boravak trebao bi vam pružiti dovoljno prostora za organizaciju stvari, pohranu sitnica koje su vam bitne, ali i jednostavnije organiziranje stvari poput žica i kabela uređaja kao što su: 

  • radio 
  • računalo
  • televizor 
  • zvučni sustav itd. 

Dobra organizacija omogućit će vam i jednostavnije pospremanje i uređenje same prostorije.

Sjedeće garniture za idealan dnevni boravak. Svatko se trudi dobro urediti svoj dnevni boravak kako bi on bio i lijep i skladan. Read more …

Članci u istoj kategoriji: