Sjedeće garniture za idealan dnevni boravak

Vjerujemo da ste upoznati sa sjedećim garniturama, iako ih možda nazivate nekako drugačije. Netko kaže sjedeće garniture, netko fotelje, netko kauč, netko dvosjed ili trosjed, ali se u pravilu radi isključivo o onom namještaju koji nije klasični sjedeći namještaj. Garniture su često u obliku slova L ili su kutne, a cijena uvelike ovisi o veličini i kvaliteti. Ako raspolažete s dosta kvadratnih metara, vrlo lako možete namjestiti sjedeću garnituru u svoj dom i ostvariti efekt luksuznog namještaja i velike udobnosti. 

Kako kupiti dobru sjedeću garnituru?

Sjedeće garniture nisu baš jednostavne i zato treba obratiti pozornost na sve ono što može poći po dobru ili zlu kad kupujete. Vjerujemo da vam nije u interesu kasnije se žaliti na garnituru, s obzirom na to da su i dostava i montaža, pa tako i vraćanje, procesi koji su dosta komplicirani zbog dimenzija i karaktera garniture.

Prvo morate razmisliti u koju sobu ide sjedeća garnitura i koja boja je prikladna. Osim boje, bitno se fokusirati i na stil – industrijski, chic, boho, moderno? Širina, visina i dubina jako su bitne karakteristike svake sjedeće garniture, posebice s obzirom na to da mnogo ljudi te mjere procjenjuje od oka. Nikako to nemojte raditi i budite sigurni da ste dobro izmjerili vaš prostor i da znate točno koja veličina je vama idealna. Možete napraviti mali lijevo-desno hod od te originalne cifre, ali se nikako nemojte jako udaljavati od inicijalne ideje. Po pitanju materijala, najbolje je investirati u kožu, u imitaciju kože ili u mikrofibru. Ti su materijali najbolji za održavanje i općenito traju dosta dugo. Cijena kožnih sjedećih garnitura je nešto viša, ali se svakako isplati za luksuzni doživljaj.

Pročitajte i sljedeći članak: Umjetno božićno drvce je najtraženiji zimski proizvod

Kako održavati kvalitetu garniture?

Sigurno znate da sjedeće garniture nisu obični stolac ili kauč i da je potrebno dobro održavati tako veliki komad namještaja. Zbog toga vam i jesmo preporučili materijale koji slabo upijaju tekućine – nećete morati nositi određene presvlake ili jastuke na kemijsko čišćenje. Održavanje se najbolje radi s mokrom krpom i laganim ribanjem. Garnituru je vrlo lako zaflekati ako koristite jake kemikalije i puno ribate. Pazite i da ste očistili nogice garniture te da općenito ne jedete i pijete na njoj jako često.

Čitajte i sljedeći članak: Kupaonski blokovi su središnji dijelovi svake kupaonice

Kupaonski blokovi predstavljaju ključnu komponentu svake kupaonice, obogaćujući njezinu funkcionalnost i estetiku. Ovi kompleksni sustavi često uključuju umivaonik, ormariće, ogledalo i ponekad i WC školjku. S obzirom na važnost kupaonice kao mjesta opuštanja i njege, pravilan odabir može značajno unaprijediti vaše svakodnevno iskustvo. 

Sjedeće garniture i ostali namještaj te razne druge dodatke za stan možete kupiti u web trgovini dom24.hr, po odličnim cijenama. U širokom asortimanu proizvoda zasigurno ćete pronaći ono što vam je potrebno, a pomoću odlične tražilice možete sortirati predmete koje tražite.

Članci u istoj kategoriji: