Lanci za snijeg za sigurniju vožnju zimi

Kada se kupuju lanci za snijeg za auto, pravilan odabir je vrlo važan za sigurnost i performanse vašeg vozila u zimskim uvjetima. Pri odabiru trebate uzeti u obzir veličinu guma i vrstu guma. Većina proizvođača automobilske opreme i dodataka nudi upute i tablice za odabir odgovarajućih automobilskih lanaca za različite modele automobila. Kupujete li ih putem neke web trgovine, kupnja će biti još jednostavnija jer ćete trebati samo upisati dimenzije guma auta te će vam se prikazati samo oni modeli lanaca za snijeg koji mu odgovaraju. U takvim web trgovinama možete pronaći i ostale dodatke koji su korisni za zimske uvjete, kao što je cerada protiv tuče koja će zaštititi parkirano vozilo.

Takva automobilska zaštitna cerada se vrlo jednostavno postavlja na vozilo i u cijelosti ga prekriva.

Postavljanje automobilskih dodataka

Nakon što odaberete odgovarajuće lance za snijeg za auto, ključno je naučiti kako ih ispravno postaviti. Nepravilno postavljeni mogu uzrokovati oštećenje guma ili čak oštetiti vozilo. Prije nego što se suočite s vožnjom u zimskim uvjetima, preporučuje se da prakticirate njihovo postavljanje kod kuće kako biste bili sigurni da znate što radite. 

Osim toga, još jedan koristan savjet je da uvijek imate pri ruci i rukavice, što može ubrzati proces postavljanja u hladnim i nepovoljnim uvjetima.

Zaštita parkiranog auta uz ceradu za auto

Cerada za auto je vrlo koristan dodatak koji će zaštititi vaše vozilo ako je parkirano na otvorenom. Takva automobilska zaštitna cerada se vrlo jednostavno postavlja na vozilo i u cijelosti ga prekriva. Dostupne su u više različitih veličina te se mora odabrati prikladna veličina prema dimenzijama vašeg vozila. U većini trgovina ćete pronaći i tablice u kojima su navedene dimenzije cerade za auto koje odgovaraju određenim modelima tako da ne biste trebali imati problema s pronalaskom one idealne. 

Članci u istoj kategoriji: