SSL certifikat za zaštitu vaše web stranice i podataka

SSL certifikat (Secure Socket Layer) je kriptografski protokol koji pruža sigurnu vezu između web preglednika posjetitelja i web servera. Ova tehnologija omogućava enkripciju podataka koji se prenose između korisnika i web stranice, čime se osigurava povjerljivost i integritet informacija. 

Vi kao vlasnik web stranice trebali biste osigurati sigurnost u prenošenju podataka između vaše web stranice i između posjetitelja. Imate li neku web trgovinu, to je iznimno važno kako bi se posjetitelji osjećali sigurno prilikom korištenja vaše web trgovine, a internetski certifikati pomažu u tome.

i kao vlasnik web stranice trebali biste osigurati sigurnost u prenošenju podataka između vaše web stranice i između posjetitelja.

Zaštita podataka i privatnosti korisnika

Jedan od glavnih razloga zašto je SSL certifikat na web stranici važan je zaštita podataka i privatnosti korisnika. Kada posjetitelj pristupa vašoj web stranici koja ima SSL certifikat, podaci se enkriptiraju prilikom komunikacije, što znači da su zaštićeni od potencijalnih napadača koji bi mogli pokušati presresti ili manipulirati tim podacima. To je posebno važno kada se prenose osjetljivi podaci poput:

  •  Lozinki
  •  Brojeva kreditnih kartica
  •  Osobnih podataka

Internetski certifikati pružaju korisnicima sigurnost da su njihovi podaci zaštićeni i da se prenose na siguran način.

SSL certifikat nudi i SEO pogodnosti

SSL certifikat također može poboljšati reputaciju vaše web stranice. Danas su posjetitelji svjesni važnosti sigurne veze i često će tražiti samo one koje posjeduju neke certifikate. Ako ga vaša web stranica nema, preglednici će posjetiteljima prikazivati upozorenja o nesigurnoj vezi, što može dovesti do gubitka povjerenja i smanjenja broja posjeta. 

Također, većina pretraživača, uključujući Google, daje prednost web stranicama sa SSL certifikatom u rezultatima pretraživanja. A upravo taj dio je iznimno važan jer morate težiti tome da bude što bolje rangirani na Google tražilici. Zato vam uz kvalitetan sadržaj i usluge, internetski certifikati također mogu pomoći u tom boljem SEO rangiranju.  

Osigurajte veće povjerenje posjetitelja web stranice

SSL certifikat pruža verifikaciju autentičnosti vaše web stranice. Kada posjetitelj pristupi vašoj web stranici, on potvrđuje da je ona zaista povezana s vama ili vašom organizacijom. To stvara povjerenje kod posjetitelja, jer znaju da komuniciraju s pravom web stranicom, a ne s lažnom ili potencijalno opasnom stranicom, kakve se danas rade u te svrhe. 

Verifikacija autentičnosti može biti posebno važna ako se na vašoj web stranici vrši prodaja ili prikupljanje osjetljivih podataka, primjerice ako imate web trgovinu gdje korisnici moraju upisivati osjetljive podatke. Internetski SSL certifikat pomaže izgraditi povjerenje kod posjetitelja, što će dovesti do veće posjete vaših web stranica.

Članci u istoj kategoriji: