Iskoristite brojne prednosti VPS hostinga

VPS hosting web stranica onima koji ga ugovore nudi brojne prednosti. Prije svega, to je kratica za Virtual private server i korisnicima omogućuje da dobiju svoj mali virtualni privatni server, a sve to na nekom fizičkom serveru. Upravo zbog tog što je riječ o nečem virtualnom proizlazi i njegova najveća prednost u odnosu na druge vrste, a to je mogućnost prilagodbe tog virtualnog dijela, ali i činjenica da vam drugi korisnici neće utjecati na vaše performanse.

Upravo s te dvije činjenice se može smatrati boljim od dijeljenog, a dosta se približio i kvaliteti dediciranom serveru, koji predstavlja ulimativnu uslugu.

Dijeljeni hosting internetskih stranica spada u onu najjetfiniju vrstu, ali mnogima će on biti i više nego dovoljan. On vam omogućuje da dobijete jedan mali dio prostora na nekom serveru, ali vam zbog toga ne nudi nikakve mogućnosti prilagodbe. To znači da nećete moći instalirati svoje programe, podešavati razne postavke i slično. To također znači i da će drugi korisnici i način na koji oni koriste server utjecati neposredno i na vas.

Naravno, SSL certifikat nije potpuna zaštita pa ako često kupujete s nekih neprovjerenih web trgovina, pazite pri davanju osjetljivih podataka.

Zaštita od hakera uz SSL certifikat

SSL certifikat djeluje kao brana između vas kao korisnika i zlonarmjerne osobe koja se želi domoći osjetljivih podataka, poput brojeva kreditnih kartica i slično. Zbog toga se SSL certifikat postavlja sa serverske strane i korisnicima koji dolaze na vašu web stranici će osigurati određenu razinu povjerenja. 

Prepoznaje se po https oznaci prije početka naziva web stranice koju želite posjetiti, ali i prema oznaci lokota koja će se pojaviti u vašem internetskom pregledniku. Naravno, SSL certifikat nije potpuna zaštita pa ako često kupujete s nekih neprovjerenih web trgovina, pazite pri davanju osjetljivih podataka. Iako nije savršen, SSL certifikat predstavlja odličan prvi korak prema zaštiti vaše web stranice. A možete ga ugovoriti najčešće i tijekom ugovaranja ostalih usluga, poput ugovaranja hostinga.

Hrvatski hosting

Do hostinga internetskih stranica u par klikova

Svi koji imaju vlastitu tvrtku, a nisu je predstavili na internetu, gube jako puno potencijalnih klijenata. Naime, internet je danas postao medij koji mnogi, a posebno mlade generacije, koristi redovito za traženje bilo kakvih informacija o uslugama, proizvodima i slično. Mnogi će reći da ako nešto ne postoji na internetu, kao da i ne postoji. Zato je vrlo bitno da se predstavite makar i samo uz neke jednostavne web stranice.

Članci u istoj kategoriji: