Prednosti korištenja lanaca za snijeg na autu

Zima i zimski uvjeti na cesti donose sa sobom mnoge izazove za vozače. Kako bi se osigurala sigurnost i pouzdanost tijekom zimskih mjeseci, sve više vozača okreće se upotrebi lanaca za snijeg na svojim vozilima. 

Ovi jednostavni, ali efikasni dodaci mogu značajno poboljšati trakciju i upravljivost vozila u teškim zimskim uvjetima. Mnogi vozači misle da su oni rezervirani samo za ceste na kojima ima jako puno snijega i leda, ali to ne mora biti tako. Uz njihovo korištenje bit ćete sigurniji općenito na cesti tijekom zimskih uvjeta.

Više sigurnosti za auto na cestama zimi

Jedna od ključnih prednosti zašto se koriste lanci za snijeg na automobilima je povećana sigurnost tijekom vožnje po skliskim cestama zbog snijega. Oni tako pružaju dodatnu trakciju tako što bolje prijanjaju uz površinu ceste, a time: 

Naime, poboljšana trakcija smanjuje zaustavni put vozila, što je ključno u situacijama koje zahtijevaju brzo kočenje ili izbjegavanje prepreka.

Jednostavno postavljanje lanaca za snijeg na auto

Najnoviji automobilski lanci za snijeg dizajnirani  su s fokusom na jednostavno postavljanje i praktičnost korištenja. Većina modela dolazi s vrlo detaljnim uputstvima za postavljanje, čineći sam postupak brzim i lakim čak i za vozače bez iskustva u korištenju takve vrste automobilske opreme. 

Lanci za snijeg
Zamijenite lance za snijeg i spremni ste za vožnju kroz snježne puteve

Kvalitetni lanci za snijeg za auto također su izrađeni od izdržljivih materijala, što omogućava njihovu dugotrajnu upotrebu tijekom više zimskih sezona. Kompaktan dizajn omogućava vozačima da ih lako spreme u prtljažniku i koriste samo kad su zaista potrebni.

Malen utjecaj na pneumatike i vožnju

Neke vozače brine da će korištenje lanaca za snijeg negativno utjecati na performanse njihovih automobila ili čak i oštetiti pneumatike. Međutim, oni kvalitetni dizajnirani su tako da minimalno utječu na samu vožnju i pneumatike.

Kako da montirate lance za snijeg

Pravilno postavljeni ravnomjerno raspoređuju pritisak duž gume, te je rizik od oštećenja sveden na minimum. Jedino što će vozači primijetiti je povećana trakcija, ali to je upravo ono što osigurava veću sigurnost u zimskim uvjetima. Zbog svega toga, preporuka je da se lanci za snijeg postave na auto čak i kada na cestama nema previše snijega jer doprinose sigurnosti. Kupiti ih možete u brojnim specijaliziranim trgovinama s autoopremom, a vrlo je važno da kupite one odgovarajuće veličine, odnosno one koje ćete moći postaviti na svoje gume.

H7 žarulje za auto

H7 žarulje za auto imaju brojne prednosti

U automobilskom svijetu, sigurnost i učinkovitost su dvije stvari koje se traže od brojnih komponenti od kojih su vozila napravljena. Jedan od ključnih faktora koji doprinosi tome odnosi se na osvjetljenje vozila. Nekada su se najviše koristile halogene žarulje zbog toga što su bile jeftine za proizvodnju, a pružale su dovoljno osvjetljenja. Danas se situacija mijenja i sve su traženije LED žarulje jer nude neusporedivo bolju razinu osvjetljenja u odnosu na halogene. Postoje razne vrste, a H7 žarulje za auto postale su vrlo popularan izbor među vozačima zbog svojih brojnih prednosti. 

Članci u istoj kategoriji: