Nosači za skije za sve ljubitelje zimskih sportova

Ukoliko ste ljubitelj zimskih sportova poput skijanja ili pak tek razmišljate o tome da to postanete, sigurno znate da je za siguran i lak prijenos skija potrebno posjedovati nosače za skije. Naime, oni su obvezan dio automobilske opreme koji vam omogućava prijevoz skija s jednog mjesta na drugo pritom ne zauzimajući prostor u automobilu i osiguravajući siguran prijenos. 

Danas na tržištu postoji velik izbor, a da biste lakše odabrali, dobro je informirati se o tome koje sve parametre željeni modeli moraju zadovoljiti.

Temeljni dodatak za prijevoz skija na autu

Iako se na prvi pogled čini da se nosači za skije za auto mogu odmah kupiti i koristiti, tome ipak nije tako. Naime, za gotovo sve modele najprije je potrebno najprije osigurati postojanje krovnog nosača na koji se potom postavljaju sami nosači za skije.

Nosači za skije za automobil
Nosači za skije i snouborde

Njihovo postavljanje nakon toga nije komplicirano, već je dovoljno samo pratiti upute za postavljanje koje uvijek dolaze uz njih. Osim toga, uvijek je za savjet moguće pitati i djelatnike trgovine u kojoj ste ih kupili.

Pazite na količinu skija na krovu auta

Kada ste osigurali postojanje krovnih nosača, vrlo je važno znati i kakve automobilske nosače za skije trebate kupiti. Naime, oni dolaze u različitim veličinama, s obzirom na veličinu automobila, ali i s obzirom na količinu skija pa tako razlikujemo:

  • modele za dva para skija
  • modele za četiri para skija
  • modele za šest pari skija
  • modele za osam pari skija

Ono što je dobro je to da se osim skija, na njih mogu postaviti i snowboardovi pa se tako na primjerice one za četiri para skija mogu staviti dva para skija i dva snowboarda. 

Pročitajte sljedeći članak o biciklima s naslovomCannondale kao sinonim za kvalitetu bicikla“.

Moderni nosači za skije za auto

Osim klasičnih automobilskih nosača za skije koji se na njega postavljaju uz pomoć vijaka i krovnih nosača, danas na tržištu postoji i drugi modeli, a to su magnetni nosači za skije. Za njih nije potrebno posjedovati nosače krovu jer se uz pomoć magneta sami postavljaju na krov automobila. 

Iako zvuče kao odlično rješenje, ovi modeli imaju i nekih svojih nedostataka, a neki od njih su i ograničenost na samo četiri para skija, nemogućnost postavljanja na rebraste ili staklene krovove automobila, ograničenje brzine na 130 km/h. Bez obzira na to, zbog svoje jednostavno korištenja i postavljanja, on su prvi izbor brojnih vozača.

Članci u istoj kategoriji: