Kupovanje Bitcoina – valute budućnosti

Nova verzija novca, Bitcoin, omogućuje brzu i sigurnu razmjenu po cijelom svijetu. On ne postoji u fizičkom obliku, te za razliku od printanog novca omogućava potpunu transparentnost. Prva je kriptovaluta na svijetu i najbolja investicija 21. stoljeća. Kakvo je sada stanje na marketu, isplati li se investirati i kako kupiti Bitcoin u svega nekoliko minuta, donosimo u nastavku teksta.

Kako kupiti Bitcoin

Kako funkcionira Bitcoin?

Bitcoin je stvoren na blockchainu, decentraliziranoj internet mreži koja je nepromjenjiva. U prijevodu, jednom kada se potvrdi neki podatak na blockchainu, on zauvijek ostaje upisan, bez mogućnosti brisanja ili izmjenjivanja. Upravo to je omogućilo stvaranje Bitcoina i druge kriptovalute, te je blockchain promijenio svijet s raznim mogućnostima koje donosi. Bitcoin ne postoji fizički, a stvari koje ga odvajaju od klasičnog novca su:

  • Brze i jeftine transakcije
  • Fiksna količina od maksimum 21 milijuna
  • Transparentnost

Javna knjiga Bitcoina je dostupna svima, te svi mogu gledati transakcije koje se događaju na Bitcoin blockchainu. On funkcionira na način da kada osoba A šalje određenu količinu osobi B, mineri (računala koja obrađuju transakcije) provjeravaju da li u novčaniku osobe A ima dovoljno Bitcoina, te ga brišu i dodaju u novčanik osobe B. Tada se transakcija potvrdi, upiše u novi blok i ona je napravljena. U 2017. godini, kada je Bitcoin dosegao svoj vrhunac i cijenu od 20 tisuća dolara, zbog puno transakcija mreža je doživjela male probleme i transakcije su znale trajati nešto dulje nego inače. Tada je pitanje kako kupiti Bitcoin bilo jedno od učestalijih koje ste mogli čuti, a isplati li se i dalje ulaganje saznajte u nastavku.

Investiranje u Bitcoin

Kao i svaka investicija, tako je i investicija u Bitcoin rizična. Prema svemu sudeći, Bitcoin bi zbog sve veće korištenosti trebao rasti s cijenom, no postoji rizik da cijena pada.

Kako kupiti Bitcoin

Bitcoin je najbolja investicija ovog stoljeća i od 0$ vrijednosti došao je do trenutnih 9000$. Sve to sugerira da bi njegova vrijednost i dalje mogla rasti, no za to je potrebno da ga sve više ljudi koristi i da postane dostupno plaćanje s njime u cijelom svijetu.

Kako kupiti Bitcoin?

Odgovor na pitanje kako kupiti Bitcoin je i više nego jednostavan. Danas mnoge internet mjenjačnice nude razmjenu Bitcoina za novac, a sve što je potrebno je registrirati se na eToro ili neku drugu mjenjačnicu, potvrditi identitet i uplatiti protuiznos za željenu količinu Bitcoina. Tada ćete dobiti svoj Bitcoin i možete ga čuvati do porasta vrijednosti ili s njime kupovati.

Članci u istoj kategoriji: