Držač za mobitel je praktičan i siguran odabir za auto

Vožnja automobilom zahtijeva brze reflekse i pažnju vozača. Korištenje mobitela umanjuje razinu sigurnosti tijekom vožnje i ostavlja mnogo manje prostora za reakciju vozača. Kako bi povećali sigurnost tijekom vožnje, a istovremeno omogućili korištenje mobitela koji sadrži mnoge korisne aplikacije poput GPS-a potrebno je nabaviti držač za mobitel za auto.

Ovaj jednostavan dodatak za auto pomoći će vam da ostanete u toku s informacijama koje su vam potrebne za vrijeme vožnje, a da pritom ne gubite pozornost na ono što se događa na cesti. Budući da je upotreba pametnog telefona u automobilu načelno zabranjena vrijeme je da nabavite praktični držač mobilnih telefona.

Kako izabrati držač za mobitel za auto? 

Postoji nekoliko različitih vrsta držača za mobitel, a svaki od njih ima svoje prednosti koje možete iskoristiti u svoju korist. Neki su namijenjeni da drže mobitel dok ih neki čak mogu istovremeno i puniti. Postoji velik broj boja i modela pa je na vama da pronađete svoj omiljeni model.

Univerzalni auto držač za mobitel
Univerzalni auto držač za mobitel

Jedan od najprodavanijih modela je univerzalni auto držač za mobitel. On ima podesivu ručku koja vam dozvoljava da ga postavite na mjesto koje je najoptimalnije za korištenje rukama, ali i za gledanje. Tako se osigurava visoka razina sigurnost za sve putnike u automobilu. 

Ručke se proizvode iz kvalitetnih materijala koji omogućuju dugotrajno korištenje. Mnogi univerzalni držači funkcioniraju na principu usisne čašice koja se lako pričvršćuje na vjetrobransko staklo. Ovu usisnu čašu se može koristiti više puta, a u međuvremenu ju je potrebno samo oprati.

Postoji više različitih vrsta

Odličan izbor su držači za mobitel koji se također za staklo pričvršćuju putem vakuuma i imaju snažan mehanizam za zahvaćanje, ali imaju i fleksibilni zglob koji omogućuje rotaciju držača, a samim time i mobitela, za 360 stupnjeva.

5 držača za mobitel u automobilu u usporedbi

Postoje i jednostavniji držači za mobitel koji se ne pričvršćuju za vjetrobransko staklo već se instaliraju na ventilacijski otvor automobila. Većina se također može rotirati radi jednostavnije upotrebe.

Auto punjač za mobitel

Odlično rješenje za punjenje mobitela u automobilu je držač za mobitel koji je ujedno i punjač. Maksimalno praktičan držač radi na principu bežične tehnologije bluetooth i automatski se prilagođava vašem pametnom telefonu. Pričvršćuje se na zračne utore i svojim silikonskim stranicama čvrsto drži mobitel. Držač ima infracrvene senzore pa detektira vaš pametni telefon kada ga približite držaču pa automatski otvara svoje stranice za prihvat. Nakon što ga položite stranice se zatvaraju.

Moramo spomenuti i univerzalni magnetski držač za auto koji se može pričvrstiti bilo gdje, a posebno na ventilacijski otvor automobila. Funkcionira tako da magnet iz držača drži mobitel u njegovom položaju.

Članci u istoj kategoriji: