Automobilska krovna kutija za bezbrižno putovanje

Svi, ili većina nas, barem su se jednom našli u situaciji kada su se spremali na put, ali imali previše prtljage, a premalo prostora u prtljažniku. Naravno, ako putujete sami ili samo s jednim suputnikom, možete iskoristiti stražnja sjedala za dodatni prostor, no to nije opcija kada je riječ o putovanju s više osoba. 

U takvim situacijama, izuzetno je korisno posjedovati automobilsku krovnu kutiju. Ona se može sigurno postaviti na bilo koje vozilo te omogućuje jednostavan prijevoz prtljage koja vam ne stane u prtljažnik.

Funkcija automobilskih krovnih kutija

Automobilska krovna kutija je osmišljene kako bi pružila dodatni prostor za pohranu raznih stvari, kao što su:

  • Vreće za spavanje
  • Koferi
  • Sportske torbe
  • Kamperska oprema
  • Sportska oprema

Postavljanje na auto relativno je jednostavno, a u nekim situacijama može se pokazati kao pravi spas u posljednji trenutak.

Vodič za kupnju krovne kutije za auto

Važno je uzeti u obzir da prosječna automobilska krovna kutija može izdržati prtljagu težine do 75 kilograma, ali prije nego što stavite svoju prtljagu u nju, trebali biste provjeriti maksimalnu težinu koju ona može podnijeti. Neke marke krovnih kutija za auto su univerzalne i mogu se montirati na bilo koje vozilo. Međutim, prije nego što ih kupite, važno je provjeriti širinu vašeg automobila i automobilske krovne kutije. 

Također treba napomenuti da vožnja s njom može biti nešto sporija u usporedbi s vožnjom bez nje, ali sama kutija ne bi trebala usporavati automobil, a vozač bi trebao moći poštivati brzinska ograničenja na svim cestama.

Nikad dosta opreza pri kupnji automobilske opreme

Cijene krovnih kutija za auto variraju između 50 i 200 eura, ovisno o kvaliteti koju želite, ali jednom kad je postavite, ona je svakako vrijedna svakog potrošenog eura. Međutim, prilikom postavljanja i korištenja krovne kutije potrebno je biti oprezan. Nepravilno postavljena može oštetiti vaše vozilo.

Video upute kako postaviti krovnu kutiju za auto na Toyotu Auris

Također, treba paziti na maksimalnu dozvoljenu težinu i eventualno osigurati neke predmete unutar nje kako ne bi letjeli tijekom vožnje. Osim toga, treba biti oprezan prilikom parkiranja vozila ako stvari ostaju u automobilskoj krovnoj kutiji, jer one mogu privući pažnju lopova. Kada automobil više nije opterećen prtljagom, najbolje je ukloniti je s vozila i spremno je sačuvati za sljedeću priliku. Zbog svega navedenog, ova vrsta automobilske opreme je iznimno popularna, posebno među vozačima koji često putuju da dalje relacije.

Članci u istoj kategoriji: