Auto stakla su podložna raznim oštećenjima

Vozite li se često automobilom po cestama koje znaju biti prekrivene kamenčićima i sličnim stvarima, vrlo vjerojatno ste se već susreli s problem oštećenog auto stakla. Kada se vozite iza nekog drugog auta, često zbog naleta vjetra se ti kamenčići mogu podignuti i oštetiti vaše vjetrobransko staklo. Najčešće je riječ o sitnim udubinama koje onda trebate sanirati.

Postoje razne tvrtke koje sa bave saniranjem takvih šteta, no u slučaju velikih udubina, bit će potrebna zamjena cijelog auto stakla. Danas ih možete pronaći u brojnim trgovinama s autoopremom, samo nakon toga morate potražiti automehaničara koji vam ih može promijeniti.

Vjetrobranska stakla

Danas u trgovinama s autoopremom možete kupiti različita auto stakla, a najčešće se mijenjaju vjetrobranska stakla. To je zbog toga što su ona najizloženija prilikom vožnje. S obzirom da svaki proizvođač automobila ima svoj poseban dizajn cijele karoserije, tak se razlikuju i vjetrobranska stakla. Zato pri kupnji morate obratiti pažnju da kupite odgovarajuće jer u suprotnom ih nećete moći postaviti. 

Ovdje nije riječ samo o marki vozila, već je potreban i konkretan model auta, kao i godina njegove proizvodnje. A sve zbog toga što se modeli iste marke proizvedeni u različito vrijeme razlikuju, a samim time se razlikuju i automobilska stakla.

Debata o auto staklima

Čišćenje auto stakala

Auto stakla se čiste pomoću posebne tekućine. Ona se ulijeva u poseban spremnik koji se nalazi ispod poklopca motora. Prilikom kupnje te tekućine za auto stakla, pripazite da kupite odgovarajući, ovisno o kojem periodu u godini se radi. Najveći problem je zimi, kada temperature znaju pasti vrlo nisko. Tada vam je potrebna ona koja se neće smrznuti pri tako niskim temperaturama, a podatak o tome do koje temperature ste sigurni možete pronaći na pakiranju.

Vjetrobransko staklo automobila uvijek mora biti čisto

Ljeti takvih problema nema pa se možete odlučiti za bilo koju tekućinu za auto stakla. Cijene su vrlo niske, a svakako se isplati imati je u spremniku jer ne znate kada će vam zatrebati.

Ostala autooprema

Osim samih stakala za auto, u ponudi trgovina koje nude autoopremu nalaze se još neki dodaci koji bi vam mogli zatrebati:

  • Spremnik tekućine za pranje stakla
  • Mehanizmi koji ih podižu i spuštaju
  • Dizne
  • Pumpice 
  • Razni pribor za čišćenje itd.

Sve to možete pronaći u raznim trgovinama, bilo onim lokalnim ili online te će vam biti od iznimne važnosti za održavanje čistoće vaših automobilskih stakala.

Članci u istoj kategoriji: