VPS server kao optimalna hosting usluga

Internet je danas nametnuo nove standarde. Imate li svoju tvrtku, zapravo je gotovo neophodno da imate i vlastite web-stranice putem kojih ćete se predstaviti. Dovoljno je da to budu čak i neke najosnovnije stranice, s podacima o vašoj tvrtki, uslugama i proizvodima koje prodajete. Naravno, ako imate još i web trgovinu putem koje ljudi mogu i kupiti nešto od vas, to je samo dodatni plus.

A kada i napravite ili date napraviti svoju web trgovinu, morat ćete je postaviti negdje na internet da bude stalno dostupna. Za to će vam trebati web hosting, a iako postoje razne vrste, mnogima se VPS server pokazao kao najbolje rješenje.

Razne vrste hostinga

Osim što se možete odlučiti za VPS server kao jedan oblik hostinga web stranica, danas postoje i razne druge vrste. Onaj najjeftiniji je dijeljeni hosting te nikako nije najbolje rješenje za velike poslovne stranice. Tražite li najbolju moguću uslugu, možete se odlučiti za zakup cijelog servera. No, za administraciju takvog servera potrebno je veliko informatičko znanje, a i cijena je dosta visoka.

VPS server
VPS server omogućuje korisnicima određenu razinu personalizacije

Zbog svega, mnogi se odlučuju za ugovaranje VPS servera koji se mnogima pokazao kao optimalno rješenje. Nudi puno veće mogućnosti od dijeljenog, a s druge strane je puno jednostavniji za administraciju od cijelog namjenskog servera. A cijenom je između ta dva.

Mogućnost personalizacije VPS servera

VPS server za web-stranice omogućuje korisnicima i određenu razinu personalizacije. To znači da ćete nakon njegovog ugovaranja svoje virtualno mjesto koje dobijete moći koristiti kako želite. Odnosno, moći ćete:

  • Instalirati aplikacije
  • Podešavati razne postavke sustava
  • Koristiti razne platforme (npr. Wordpress)

Usporedimo li to s dijeljenom varijantom, tamo nemate niti jednu od tih mogućnosti pa ne čudi što je VPS server danas najčešći izbor mnogih koji kreću s poslovanjem putem interneta.

Odaberite najbolje sučelje za administraciju hostinga

Odlučite li se za ugovaranje VPS servera, morat ćete se odlučiti i za neko sučelje putem kojega ćete administrirati taj svoj dio. Mnogi danas daju cPanel sučelje kao standardno zato što se pokazalo kao najjednostavnije za naučiti. Ako ga vi ipak ne dobijete, svakako ga zatražite jer ćete njegovim korištenjem najbrže napraviti sve što je potrebno.

Kako instalirati cPanel na server ili VPS server

cPanel sučelje je bazirano na Linux operativnom sustavu, ali sve je napravljeno kroz grafičko sučelje tako da će i korisnici navikli na Windows operativni sustav sve brzo savladati.

Članci u istoj kategoriji: