Drvene igračke za više generacija

Iako su plastične igračke najčešće puno jeftinije, a možda i atraktivnije, svakako iz više aspekata nisu dobar izbor za dječje igračke. Naime, bojila kojima su plastične igračke obojene mogu vrlo negativno utjecati na djecu, kao i sitni dijelovi od kojih se nerijetko sastoje. Govorimo li o digitalnim igrama, tabletima ili igraćim konzolama, oni također na određen način negativno utječu na djecu i njihov razvoj jer im vremenom slabe vid.

Vlakovi igračke pravi su izbor za djecu jer su vrlo sigurne
Drveni vlakovi igračke

Zbog svega navedenog, drvene igračke, kao primjerice vlakovi igračke, pravi su izbor za djecu jer su u prvom redu sigurne jer ne sadrže sitne i oštre dijelove, a izrađeni su od drveta kao prirodnog materijala te prirodnih i nenametljivih boja. 

Dugotrajnost drvenih igrački

Osim zabavljanja djece, drvene igračke imaju i drugu ulogu. Naime, drvene igračke razvijaju maštu djece, razvijaju njihove mogućnosti planiranja te kreativnost jer oni sami osmišljavaju način na koji će se s njima igrati.

Igračke vlakovi su svakako nešto što će djecu zabavljati
Drveni vlakovi odlične su igračke

Također, drvo kao materijal je dugotrajno te se, za razliku od plastike, neće slomiti niti će puknuti pa će se drveni vlakovi igračke moći prenositi s generacije na generaciju.

Igračke vlakova kao najbolji poklon

Igračke vlakovi su svakako nešto što će djecu zabavljati dugi niz godina jer se razni modeli, posebno drveni, mogu nadograđivati kupnjom dodataka poput tračnica, vagona i slično. Prilikom slaganja pruge i vlakova, djeca mogu ispoljiti svu svoju kreativnost te svaki put promijeniti igru mijenjajući izgled pruge i smjer vlaka, što im može predstavljati izazov.

Video: Igračke drveni vlakovi

Takva vrsta izazova natjerat će djecu da prije slaganja dobro isplaniraju način na koji će složiti prugu te da taj plan u konačnici i provedu u djelo. 

Također, igranjem s vlakovima igračkama djeca uče osnove fizike i gravitacije. Također razvijaju svoju motoriku, ali i svoje kognitivne sposobnosti. 

BigJigs igračke

BigJigs je jedan od najpoznatijih proizvođača drvenih igrački vlakova. Ova tvrtka u svom asortimanu nudi razne proizvode vezane uz vlakove igračke poput:

  • pruga
  • lokomotiva
  • tračnica
  • vagona
  • cesta

Njihov najpoznatiji proizvod su kompleti Bajkoviti vlak (ljubičasta lokomotiva s dva vagona koja svijetli) i Drveni vlak s cestom (sastoji se od pruge, ceste, dva vlaka, automobila, mosta, znakova, kuća, ljudi i drveća, dimenzije su mu 210 cm x 85 cm). 

Stoga, ako tražite nešto s čime će se vaše dijete s veseljem igrati dugi niz godina, igračke vlakovi su definitivno odličan izbor.

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen